Niels Brock lå den gang i Sylows Allé i højre sidefløj af Falkonercentret

Niels Brocks Handelsskole - Højere Handelseksamen

Forstander
Henry Jørgensen (1912 - 2000)

Den legendariske forstander cand.mag Henry Jørgensen (1912 - 2000)var højt agtet blandt eleverne - også i årene 1964-1966, hvor vi frekventerede skolen på Sylows Allé.
 
Han var en stor personlighed - med ordet i sin magt og ikke mindst glimt i øjet. Hans næstkommanderende var hans diamentrale modsætning Anton Mariegaard, som vi havde i handelsgeografi.
 
Billedet af HJ - også kaldet Sir Henry - er et ungdoms-billede (vist nok fra 1938) - fundet på nettet.

Niels Brock i dag
Mission og vision

Mission
Niels Brock virkeliggør menneskers mål og drømme gennem uddannelse og kompetenceudvikling og bidrager gennem aktuelle og relevante erhvervsrettede uddannelser til at opfylde samfundets kompetencebehov.
 
Vision
Niels Brock er erhvervslivets skole, som krævende og ambitiøst uddanner kompetente medarbejdere til succesrige virksomheder i vi-densamfundet. Uddannelse fra Niels Brock giver elever, studerende og kursister det bedste afsæt for at realisere en fremid i et nationalt og globalt erhvervsliv. Niels Brock er derfor førsteprioritet, når det gælder erhvervsrettet uddannelse.

 
Fint teatersamarbejde
HB og Falkonérteatret

Niels Brockerne havde den gang et glimrende samarbejde med Falkonérteatret, der solgte usolgte premiérebilletter til Niels Brockere for kr. 5,00 - og det var billigt, men til gengæld skulle Brockerne møde op i fuld ornat - smoking til premieren. Det så jo godt ud og så med med fulde huse.
 
Og vi nød mange gode forestillinger med bl.a. prima ballerina Margot Fountain og Rudolf Nureyev på de allerbedste og dyreste siddepladser. Aldrig er vi kommet så meget i teatret - til så få penge.

.. og vi oplevede
.... kinesiske akrobater
 Entre kr. 5,00 + smokingtvang.
Den officielle historie
HISTORISK TILBAGEBLIK - NIELS BROCK

Historisk tilbageblik
Historien om handelsskolen Niels Brock begynder så småt i 1802, hvor storkøbmanden Niels Brock dør. Han efterlader sig en formue, og nogle af pengene går til skolelegater. Formuen bliver grundlaget, da FUHU, Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse, i 1881 etablerer en handelsskole i København. Skolens navn er Købmandsskolen.

Den officielle
historie - fortsat

Selvejende institution
I 1965 beslutter FUHU, på grund af en lovændring, at etablere Købmandsskolen som en selvejende institution. Staten vil nemlig fra nu af kun dække 84% af driften på skoler, der ejes af foreninger, men 100% på de skoler der er selvejende institutioner.
Gennem 1970'erne og 80'erne fortsætter udbygningen af Købmandsskolen gennem oprettelsen af nye afdelinger og uddannelser. I 1991 ændrer Købmandsskolen navn til Niels Brock Copenhagen Bussiness College - i daglig tale blot Niels Brock.

DIREKTIONSKONSULENT
NIELS TRANUM
... SOM VI ALLE KENDER FRA VORT JUBILÆUM, ER FORTSAT TILKNYTTET NIELS BROCK. I FORBIN-DELSE MED VORT 40-ÅRS JUBILÆUM HAVDE HAN GJORT ET STORT STYKKE ARBEJDE MED AT GÅ I ARKIVET OG FINDE HB66'S HISTORIE.
 
samt ....
..... afrikanske dansere
Entre kr. 5,00 + smokingtvang. 
REDAKTØREN MENER.....

Vi blev nogle af de sidste ÆGTE Brockere, for i første halvdel af 70’erne flyttede Niels Brock til Julius Thom-sens Plads, og det Handelsgymnasium, man er bekendt med i dag, opstod.
Katastrofen indtraf for alvor, da de lærde indførte den regel, at eleverne ikke længere behøvede at have været ude i erhvervslivet, før de startede på HHX. Med andre ord: Det blev "små skoledrenge," der skulle løfte arven fra Niels Brock - unge og uden erhvervserfaring i 3-4 år som os andre "ægte Brockere," og det resulterede naturligvis i, at Niels Brock gik total fløjten - dødsstøddet kom, da Købmandsskolen pludselig og på grund af en teknikalitet senere fik lov til at STJÆLE navnet Niels Brock ......
I dag lyder tonerne fra den gamle skole, at eleverne nok er ivrige for at lære noget, men at de til gengæld og i stærk modsætning til os i de gode gamle dage har nok i sig selv. Ånden og fællesskabet og ikke mindst kammeratskabet, som nu har drevet os i HB i over 43 år, eksisterer ganske enkelt ikke længere. Moi-mentaliteten har sejret. Brock er død, men HB66 lever!

NIELS BROCKS DIREKTØR ANYA ESKILDSEN
:: Kontakt :: Per : 40 28 10 92 : per@duelund.pm :: Jens : 40 18 07 50 : k@mpmann.dk :
Lav din egen hjemmeside med mono.net